Масивна дошка для підлоги

Переваги

Масивна дошка є одним з найстаріших і традиційних покриттів підлоги. Останнім часом інтерес до такого матеріалу знову зростає, і дошка масив для підлоги займає впевнену позицію, конкуруючи з паркетною дошкою. Купити масивну дошку сьогодні можна навіть через Інтернет – в магазині компанії «Holovatyy», де представлений великий асортимент продукції для підлоги, який дозволить кожному вибрати оптимальний варіант для оформлення красивого дизайну.

Масивна дошка

В процесі виготовлення масивної дошки застосовуються тільки екологічно чисті натуральні матеріали. Даний вид підлогового покриття – найбільш довговічний і екологічний із всіх доступних. Масивна дошка – продукт, вироблений з натурального дерева. Її зручно укладати, так як в порівнянні з паркетною дошкою вона володіє великими габаритами. Крім того, матеріал виглядає елегантно і благородно, підкреслює смак власника.

ДУБОВИЙ МАСИВ ДЛЯ ПІДЛОГИ

Найбільш популярним варіантом такого покриття для підлоги є масивна дошка з дуба. Дубовий масив – екологічно безпечне натуральне покриття, яке зберегло в собі всі природні якості природного дерева.

До переваг дубового масиву можна віднести колосальну міцність, а також естетичний вигляд фактури. Застосування масиву дуба для обробки підлоги дозволяє візуально збільшити простір кімнати. Дубовий масив – можливо, один із самих древніх видів підлогового покриття з відомих людству. В старовину, люди кололи дубові дрова і встеляли ними підлогу.

ЛАКУВАННЯ ПІДЛОГИ З МАСИВУ

Замовляючи підлогове покриття з масивної дошки, ви зможете вибрати колір лаку, яким воно буде покрито. Матеріал покривається лаком для додання йому ще більш розкішного вигляду. Так, наприклад, за допомогою певних кольорів можна надати масиву зовнішню схожість з деревом дорогих екзотичних порід. Однак, дана процедура не є обов’язковою, бо, купуючи масивну дошку для підлоги, ви вже купуєте «живий» деревний матеріал з індивідуальною структурою волокон – а це вже виглядає благородно і витончено. Не дивно, що в даний час такий матеріал вважається найбільш ексклюзивним покриттям.

ПЕРЕВАГИ МАСИВНОЇ ДОШКИ ДЛЯ ПІДЛОГИ

По суті, масивна дошка є однією з модифікацій паркетного покриття. Основна відмінність — габарити складових елементів. Так, стандартна масивна дошка має 1000 мм в довжину і 95 мм в ширину. Найпоширенішою товщиною дошки є показник від 16 до 22 мм.

Наступною перевагою є наявність пазів по всьому периметру виробу. З їх допомогою можна щільно з’єднати дошки і, крім того, вони полегшують процес монтажу.

Корисний шар масиву має незрівнянно більшу товщину в порівнянні з аналогічним показником у паркету, а значить, матеріал більш довговічний і надійний.

Фахівці запевняють, що покриття з масиву – це рішення на століття. Якщо дошка укладена грамотно і професійно (а також, якщо за нею забезпечується достатній догляд), то про заміну підлогового покриття задумаються як мінімум ваші правнуки.

Крім своїх експлуатаційних характеристик, безумовним плюсом масивної дошки є її виключно благородний і стильний вигляд — покриття виглядає добротно і грунтовно.

Особливості масивної паркетної дошки:

  • екологічно чистий продукт, не містить в структурі ніяких штучних матеріалів;
  • шар зносу складає 7 мм, що дозволяє перешліфовувати дошку до 5-6 разів;
  • відмінно передає різноманіття і багатство текстури натуральної деревини;
  • забезпечує відмінну тепло- і звукоізоляцію;
  • підсилює структурну міцність підлоги в приміщенні;
  • довічна гарантія на структурну цілісність планок.

Виготовлені з цільного масиву, паркетні планки чутливі до коливань атмосферної вологи, в результаті чого можуть спостерігатися сезонні коливання розмірів планок – взимку між планками можуть з’являтися невеликі щілини, які влітку повністю закриваються. Для виключення цього явища слід підтримувати відносну вологість в приміщенні 45-55% протягом всього року.

МІСЦЕ ТА СПОСІБ ВСТАНОВЛЕННЯ

Масивна дошка може встановлюватися в приміщеннях вище або на рівні землі. Дошка з масиву встановлюється на дерев’яну основу за допомогою клею. Для забезпечення укладання довгих і широких планок необхідно додатково використовувати саморізи або цвяхи (скоби) для притягнення планок до основи і один одної.

ТАБЛИЦЯ РОЗМІРІВ МАСИВНОЇ ПАРКЕТНОЇ ДОШКИ
Товщина, мм 19.05 19.05
Ширина, мм 107.95 127
Довжина, мм 300…1845 300…1845
Мікрофаска, мм 0.5 0.5
Средня довжина, м 0.78 0.74
К-сть в коробці, м.кв. 1.51 1.78